مصرف زنجبیل در طب سنتی از دیدگاه قرآن کریم و احادیثی از بزرگان دین

زنجبیل در طب سنتی ، فواید زنجبیل در طب سنتی ، خاصیت زنجبیل در طب سنتی ، خواص زنجبیل در طب سنتی ، زنجبیل و طب سنتی،مضرات زنجبیل در طب سنتی،فواید و مضرات زنجبیل در طب سنتی،خوردن زنجبیل در طب سنتی و سرماخوردگی و معده و زخم معده و سوزش معده

زنجبیل در طب سنتی ،فواید زنجبیل در طب سنتی،خواص زنجبیل در طب سنتی،خاصیت زنجبیل در طب سنتی

در این مطلب از سایت جسارت به آشنایی با خواص زنجبیل در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

زنجبیل در طب سنتی

زنجبیل یکی از انواع ادویه‌های پر خاصیت است که در طب سنتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و برای قرن‌ها است که در طب، پخت و پز و تولید استفاده می‌شود.

مزاج زنجبیل گرم و خشک است که گرمی آن بیشتر از خشکی است (درجه سوم گرمی و درجه اول تا دوم خشکی).

مصرف زنجبیل همراه عسل به تقویت حافظه کمک می‌کند.

از نظر گیاه‌درمانی، روی زنجبیل تحقیقات بسیاری انجام شده است و به اثبات رسیده که این گیاه یکی از کاربردی‌ترین داروها در درمان تهوع شدید بارداری است به طوری که

اثر آن در پیشگیری از تهوع بارداری وارد برخی کتاب‌های درسی رشته زنان و زایمان نیز شده است.

زنجبیل

زنجبیل گیاهی است که هم خواص دارویی دارد وهم به عنوان ادویه پودر شده آن استفاده می شود.به یادداشته باشید که زنجبیل یک تنه می‌تواند طعم هر غذا یا شیرینی را از این رو به آن رو کند. علاوه بر طعم‌دادن خواص درمانی زیادی نیز برای این ادویه قائل شده‌اند؛ اما با تمام خواصی که دارد می‌تواند برای افرادی که از بیماری‌های خاصی رنج می‌برند مضر نیز باشد. در این مطلب شما را با خواص و مضرات زنجبیل بیشتر آشنا می‌کنیم. لطفاً با ما همراهی کنید.

زنجبیل ، خواص زنجبیل , زنجبیل و لاغری , زنجبیل و فشار خون , مضرات زنجبیل

فواید زنجبیل در طب سنتی

زنجبیل منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E،ویتامین گروه B، منیزیم، پتاسیم، فسفر، سیلیکون، آهن، سدیم، کلسیم، روی، و بتاکاروتن است.

حدیثی از امام رضا می‌گوید: هر کس بخواهد دارای حافظه قوی شود هر روز سه قطعه زنجبیل و عسل درآمیزد و بخورد.

از این حدیث یکی از خواص زنجبیل مشخص شد که تقویت کننده حافظه است، مخصوصا اگر با عسل همراه باشد.

می‌دانیم یکی از دلایل کاهش حافظه افزایش رطوبت‌‌های بدن و رطوبت مغز است.

زنجبیل می‌تواند رطوبت‌های زائد بدن را دفع کند و موجب سبکی، لاغری و شادابی در افراد شود.

ضمن اینکه خمودگی و پف آلودگی صبح‌ها را برطرف می‌کند، حافظه را نیز بهبود می‌بخشد.

عسل یک مصلح زنجبیل است و موجب تعدیل آن می‌شود. برخی از خواص زنجبیل شبیه فلفل است.

می‌دانیم زنجبیل ریشه گیاه است و در بازار دو نوع سفید و خاکستری آن وجود دارد که خواص ‌آنها نسبتا شبیه هم است.

نوع خشک زنجبیل، مقداری خشکی بیشتری دارد؛ به همین جهت می‌گویند زنجبیل تازه دارای رطوبت فضلیه است.

رطوبت فضلیه رطوبت خوب است و موجب می‌شود بدن تر و تازه باشد و موجب طول عمر و سلامتی می‌شود.

رطوبت فضلیه همان چیزی است که با گذر سن و در پیری کاهش یافته و مزاج به سمت خشکی می رود لذا بدن افراد مسن، لاغر و پوست چروکیده می‌شود.

زنجبیل در طب سنتی ،فواید زنجبیل در طب سنتی،خواص زنجبیل در طب سنتی،خاصیت زنجبیل در طب سنتی

مهم‌ترین مکانیسم اثر زنجبیل اصلاح فرایندهای سلولی است و اگر زنجبیل پودر شده خیلی مانده و کهنه باشد دیگر بو و خاصیت اصلی خود را نخواهد داشت پس

باید زنجبیل را به صورت تازه تهیه و استفاده کنیم تا اثرات معجزه‌آسای آن را ببینیم.

خواص زنجبیل در طب سنتی

زنجبیل گیاهی است که در قرآن هم از آن به نیکی یاد شده و آمده است: « ویسقون فیها کاساً کان مزاجهازنجبیلاً.» ؛ در آن جا جامی بنوشانند شان که آمیخته با زنجبیل باشد.

در این آیه خداوند به اهل بهشت وعده فرموده که به پاداش کارهای نیکویشان در دنیا به آنان شرابی می نوشاند با طعم زنجبیل.

زنجبیل همچنین از قدیم‌الایام مورد استفاده بوده و هنوز هم در طب سنتی نقش مهمی ‌را ایفا می‌کند.

زنجبیل محرک جهاز‌ هاضمه و برای هضم غذا بسیار مفید است. زنجبیل برای درمان سوءهاضمه، نفخ، قولنج، استفراغ، تشنج موضعی، حالت‌های دردناک معده و تنگی‌نفس بسیار موثر است.

کارشناسان معتقدند که عصاره زنجبیل همراه با آب‌لیمو و نمک طعام اگر قبل از غذا خورده شود، برای بی‌اشتهایی سودمند است.

در مورد سوزش گلو و گرفتگی سینه و صدا یک تکه زنجبیل را می‌جوند تا بزاق خوب ترشح شود.

زنجبیل در سرماخوردگی

زنجبیل یا زنجفیل گیاهی است با نام علمی ZINGIBER OFFICINALE که به نام عمومی GINGER در دنیا مشهور است. از نام های دیگر آن می توان به جربیل و زنزبیل نیز اشاره نمود.زنجبیل گیاهی است که در مناطق گرم و خشک رشد میکند و خواصی که از این منطقه جذب و در خود ذخیره کرده توانایی درمان شدیدترین سرماخوردگی ها را در فصل سرد سال دارد.این گیاه خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی داشته و یکی از بهترین و موثرترین گیاهان دارویی برای تقویت و بیشتر کردن توان سیستم ایمنی و دفاعی بدن محسوب میشود.هرجا که اولین علائم سرماخوردگی را حس کردید، بساط این نوش‌دارو را علم کنید. این کار از بروز سرماخوردگی پیشگیری می‌کند. این چای نه تنها آرامتان می کند بلکه سیستم ایمنی بدنتان را نیز تحریک کرده و شما را گرم می کند.سه ماده سری برای درست کردن چای سرماخوردگی، زنجبیل، آب‌لیمو و عسل است.حتما می‌دانید که لیمو سرشار از ویتامین C است. به علاوه لیمو پر از فیتوکمیکال‌ها هم هست. این ها ترکیبات گیاهی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. زنجبیل و عسل هم پر از موادی هستند که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.

زنجبیل در سرماخوردگی , خواص درمانی زنجبیل در سرماخوردگی , خواص زنجبیل , زنجبیل و سرماخوردگی

زنجبیل گیاه مفیدی است برای کسانی که به ضعف حافظه دچارند .امام رضا علیه السلام در این زمینه ضمن توصیه این افراد به استفاده همه روزه از

هفت مثقال کشمش سیاه(موویز) به صورت ناشتا و نیز استفاده همه روزه از هلیله با نبات کوبیده فرموده اند:

وَ مَنْ أَرَادَ أَنْ یُقِلَّ نِسْیَانَهُ وَ یَکُونَ حَافِظاً فَلْیَأْکُلْ کُلَّ یَوْمٍ ثَلَاثَ قِطَعِ زَنْجَبِیلٍ مُرَبًّى بِالْعَسَلِ وَ یَصْطَبِغُ بِالْخَرْدَلِ مَعَ طَعَامِهِ فِی کُلِّ یَوْمٍ … :

کسی که می خواهد فراموشی اش کم شود و حافظه اش قوی، هر روز سه تکّه زنجبیل پرورده با

عسل بخورد و در هر روز با غذای خویش، چیزی که با خردل تهیِه شده باشد نیز میل کند.

خاصیت زنجبیل در طب سنتی

مطابق آموزه های طبی امام رضا علیه السلام و طب بوعلی زنجبیل خواص فراونی دارد.

ضد سرفه و تهوع است.سردرد را کاهش می دهد. زنجبیل خلط آور است وجهت رما تیسم و پادرد مفید است.

اشتها می آورد و دل درد را رفع می کند.همچنین مسکن همه ی درد هاست.آن راباعسل میل کنید زیرا مصرف زیاد آن گلو را اذیت می کند و

اگر نصف قاشق چای خوری پودر ریشه ی زنجبیل را در یک نوشیدنی حل کنید وپیش از ورود به خودروبنوشید ضد تهوع خواهد بود.

یکی دیگر از خواص مفید زنجبیل کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن است.

بنابراین یکی از گیاهان کنترل کننده وزن زنجبیل است.

زنجبیل علاو بر آن که یکی از مؤثرترین مواد طبیعی در برقراری جریان خون و جلوگیری از لخته شدن آن است با

پاکسازی سیستم گوارشی از ذخیره چربی‌های اضافی در بدن جلوگیری می‌کند.

در همین زمینه امام رضا (ع) برای حفظ چابکی و انجام بهتر کارهای روزانه استفاده از زنجبیل را توصیه کرده اند.

زنجبیل در طب سنتی ،فواید زنجبیل در طب سنتی،خواص زنجبیل در طب سنتی،خاصیت زنجبیل در طب سنتی

همچنین زنانی که به دلیل ضعف قوا و یا سردی مزاج، پریود آنها به تاخیر می‌افتد نیز می‌توانند از زنجبیل بهره فراوان ببرند.

ایشان می‌توانند از چند روز مانده به آغاز پریود، از زنجبیل استفاده کنند و روز اول پریود که دردها شروع می‌شوند می‌توانند

روغن آن را به ناحیه زیر شکم بمالند و یا می‌توانند در محلول زنجبیل بنشینند چرا که بازکننده است.

خاصیت مصرف زنجبیل در طب سنتی

خواص درمانی زنجبیل شامل ضد تهوع (به خصوص تهوع حاملگی)، ضد درد (به خصوص دندان‌درد)، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب،

لاغر کننده (متعادل‌کننده، یعنی افرادی که دارای اضافه‌وزن هستند متعادل می‌شوند و افراد لاغر نیز متعادل می‌شوند)،

ضد لخته شدن خون و کم کردن خطر سکته قلبی و مغزی است.

خواص زنجبیل برای معده

در این مطلب از سایت جسارت به مهمترین خواص زنجبیل برای معده و زخم معده و ورم معده می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.زنجبیل برای درمان درد معده و دستگاه گوارش مفید می باشد. اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه ی معده عامل اصلی سو هاضمه و درد معده می باشد، زنجبیل تخلیه معده در افرادی که این شرایط را دارند، سرعت می بخشد.آیا می‌دانید زنجبیل یک گیاه درمانی قدرتمند ضد پیری است؟ محققان تاکید می‌کنند؛ این گیاه دردهای معده را تسکین می‌دهد و همچنین پیشرفت آرتریت را مهار می‌کند…پژوهشگران می‌گویند: زنجبیل مخصوصا وقتی به صورت تازه مصرف شود به هضم غذا کمک می‌کند، دردهای معده را تسکین می‌دهد و در کنترل عارضه آرتریت موثر است.به گفته پژوهشگران؛ زنجبیل یک ماده ضد التهابی قوی و موثر است که هیچ نوع عارضه جانبی ندارد. بهترین روش برای مصرف زنجبیل، رنده کردن دو قاشق چایخوری از آن و حل کردن آن در آب بسیار داغ و سپس خیساندن آن به مدت ۵ دقیقه در آب داغ و بعد مصرف این مخلوط است. شاید از این که پوستتان دیگر مانند دوران نوجوانی نرم و انعطاف پذیر نیست تعجب می‌کنید اما باید بدانید که علت این تغییر ناپدید شدن تدریجی کلاژن و هیالورون است. این مواد اولیه اساس جوانی، سلامت پوست و ارتباط بافت‌ها هستند که به مرور زمان از مقدار آنها کاسته می‌شود.